Biografija

 

Nedim Lepić je mladi bosanskohercegovački YouTuber, ima 20 godina a YouTub-om se bavi već punihh 5 godina. Rođen je 31. Marta 1997 godine u Visokom. Od malih nogu je imao jaku ljubav prema tehnologiji, sate i dane je provodio za računarom igrajući igrice sve do prvog dodira sa internetom.

Tako 2004 godine dobija priključak na internet kao poklon od roditelja, Nedim upoznaje novi svijet i počinje da uči dizajn, audio i video obradu, trgovanje dionicama. Bori se tokom svih godina za svoj džeparac pa tako u medjuvremenu počinje se baviti i deejaying-om ali zbog nedostatka finansijskih sredstava odustaje od istog.

Svoju youtube karijeru pocinje iz zabave 2012 godine zajedno za prijateljem koji nakon 2 mjeseca odustaje jer se seli iz Bosne. Nedim nastavlja sam da stvara na istom kanalu koji je tada imao samo 200 pretplatnika, sa vjerom u sebe, malom pomoci roditelja i prijatelja i jakom zeljom za uspjehom.

Pocinje sa snimanjem tehnologije, recenzija i to mu polazi za rukom. Tri godine poslje mjenja sadrzaj kanala i pocinje da snima igrice zajedno sa svojim kolegama youtuberima. Godinu dana poslije Nedim odluci ponovo da mjenja sadržaj kanal te pocinje da snima skečeve, challenge i parodija klipove. Ubrzo odlazi na najveci festival youtube kulture na balkanu u Beograd 2016 godine, tu upoznaje dosta svojih youtube kolega i dobija nagradu za najbolji challenge klip balkana 2016 godine. Po povratku iz Beograda mjenja mišljenje o sadržaju koji snima, razmišlja kako bih volio da citav svoj život ima video zapisan na youtube-u te odlucuje da nastavi snimati svoj život i to svaki dan. Tacnije postaje vloger, donosi pravu odluku koja je prije svega se svidjela njemu, u kojoj je pronašao ono što voli da snima a takodje i gledaoce koji vole da gledaju isto. U pocetku mu je bilo ne zamislivo da ce nekoga interesovati njegov život ali iz dana u dan brojke su rasle te uz pomoc vlogova Nedimov kanal je sa brojke od 50.000 pretplatnika porastao na današnjih preko 200.000.

Tokom 2016 i 2017 godine je dobio i nagradu od youtube-a za 100.000 pretplatnika na kanalu, zahvalnicu od organizacije Save the Children za doprinos kampanje #mislisdaznas koja se održala u pnom pozorištu mladih Sarajevo, Zahvalnicu od internacionalne policijske asocijacije u Bijeljini za doprinos u realizaciji IPA susreta, nagradu za najbolji interier automobila na style show-u u Istocnom Sarajevu, mimo toga organizovao je i podržao razne humanitarne akcije.

Copyright © 2017 NedimLepic.com Sva prava zadržana.  |   Designed by ARENTIK